Publicare carte
Home
Cine suntem? Ce facem?
Ofertă pentru edituri
Cărţi de beletristică
Memorialistică
Carte documentară
Carte de bucate
Didactica
Publicaţiile innstituţiilor
Publicaţiile companiilor
Cât costă?
Lecţii de editare
Întrebări frecvente
Contact
Tipografie, Tehnoredactare
Publicare carte

Fiţi propriul Dvs. editor de carte!

Editarea cărţii şi valorificarea ei, beneficiile editării în sistem personal:
  • dvs. stabiliţi preţul cărţii
  • dreptul de autor rămâne al dvs.
  • din ziua apariţiei cărţii puteţi prelua comenzi pt. distribuirea acesteia
  • veniturile din vânzarea cărţii ajung la dvs foarte repede
  • nu sunt exemplare de prisos, se editează doar atât cât doreşti
Tipografie, Tehnoredactare


Curs practic


10 lecţii de editare gratuite despre secretele fabricării unei cărţi! Înscrie-te la newsletter-ul nostru!

Publicare carte


Tipografie

Tipografia noastră este de tip digital.

Va prezentăm în continuare caracteristicile unei tipografii digitale şi ale unei tipografii offset. Până în ultimii ani, tipografia offset a fost singura variantă pentru a tipări color. De caţiva ani însă pe piaţa româneasca a ajuns varianta tiparului digital. Au apărut astfel şi multe centre de copiere, precum şi tipografii cu utilaje de formate mai mari, având capacitatiea de a tipări sute sau mii de coli/oră.

Cum facem cea mai bună alegere în această piaţă tot mai diversificată şi saturată? Pentru o alegere în cunoştinţă de cauză, vă prezentăm câteva caracteristici ale principalelor tehnologii de imprimare şi lucrările potrivite pentru fiecare dintre ele.

Cele două tipografii au o structură a costurilor foarte diferită. La o tipografie digitală (asemănătoare cu imprimanta laser) nu există costuri de pregătire, ci apeşi butonul "Print" şi în câteva secunde se tipăreşte pagina. Nu contează numărul de copii, la calcularea preţului, toate având acelaşi cost.

Cu totul altfel stau lucrurile în tiparul offset. Înainte de a tipări prima coală, sunt necesare multe operaţiuni costisitoare - listarea filmelor tipografice, realizarea plăcilor şi pregătirea utilajului. Toate aceste operaţii generează costuri fixe, care se distribuie pe numărul de coli tipărite. Cu cât va creşte tirajul, cu atât va scădea preţul pe bucată. Sau invers, cu cât tirajul este mai mic, cu atât va creşte preţul pe bucată.

La competitia pentru calitate, scorul este strâns. Dacă la offset detaliile sunt mai fine, la tipografiile digitale culorile sunt ceva mai strălucitoare (şi datorită stratului de lac aplicat peste cerneală de majoritatea utilajelor). Pentru lucrările pretenţioase, tiparul digital are totuşi câteva limitări. Nu se pot imprima culori speciale şi nu se pot folosi cartoane cu diverse emboseuri. Iar la fălţuire (îndoire), tonerul se poate desprinde de pe muchia de îndoire. De asemenea formatul maxim de tipar la majoritalea utilajelor digitale este SRA3 (320x450mm).

La capitolul viteză de execuţie, tiparul digital excelează. Timpul foarte scurt de pregătire şi viteza de reacţie sunt atuurile soluţiei digitale. Dacă la offset termenele de execuţie se măsoara în zile, la digital pot fi ore sau chiar minute!

Spre deosebire de tipografia offset, unde toate copiile sunt identice, tiparul digital ne permite personalizarea până la nivel de exemplar. Această caracteristică este extrem de utilă pentru lucrările cu conţinutul personalizat.

Decizia se va lua în funcţie de aceste 4 elemente: preţ, calitate, viteză de execuţie şi versatilitate. Se pot identifica, la modul general, anumite tipuri de lucrări pentru fiecare tehnologie. Astfel, lucrările cu tiraje mici sau lucrările personalizate (cărţi şi reviste în tiraj mic, cărţi de vizită, fluturaşi, broşuri, diverse etichete, felicitări etc.) se tipăresc pe un utilaj de tipar digital, iar cele cu tiraje mai mari se realizează la tipografia offset.

Fabricii noastre de carte îi este potrivit tiparul digital, dar noi vă putem oferi ambele variante, digital pentru tiraje mici şi foarte mici şi offset pentru tirajele medii şi mari. Important este să ţineţi seama de aceste date pe care vi le oferim pentru a fi în cunoştinţă de cauză şi pentru a putea alege preţul cel mai mic. Preţul cel mai mic nu înseamnă, la noi, calitate redusă, ci adaptarea la modalitatea cea mai potrivită de editare.


Editura - publicare carte Tipografie si redactare Bibloteca Fabrica de carte Librarie Fabrica de carte

SERVICII DE EDITURĂ, TIPOGRAFIE ŞI DIFUZARE


1. Servicii de tipografie: tipărim orice carte în tiraj mic sau mare, chiar de la 10 exemplare la preţ accesibil.

2. Pregătirea pentru tipar:pentru cei care doresc, asigurăm lecturarea, redactarea, corectura textului, prelucrarea fotografiilor. Asigurăm aranjarea textului şi a materialelor grafice în pagină (paginare), concepem şi realizăm aspectul grafic al coperţii.

3. Postarea operei pe internet în Biblioteca digitală: postăm conţinutul cărţii pe site-ul nostru la pagina Biblioteca, unde poate fi citit de oricine.

4. Promovarea difuzarea (comercializarea) cărţii: asigurăm organizarea lansării cărţii, transmiterea recenziilor către presă. Accesând pagina Librărie, cărţile editate de noi în formă tipărită pot fi cumpărate ca orice produs vândut prin webshop, iar varianta digitală poate fi descărcată pe calculator.